Allergie

Je bent toch niet allergisch voor bloemen? :-)

Bijna iedereen heeft last van allergieën. De ziekmakende effecten herken je vast wel: baby met buikkrampjes, moeder met huidklachten, vader is uitgeput, zus met hoofdpijn en broerlief is altijd aan het snotteren. 

 

Allergieën worden vaak niet als zodanig herkend, omdat het effect van een allergie zo breed kan zijn. Van vage malaise tot geïrriteerdheid tot hartritmestoornissen, huiduitslag en ademproblemen. Constipatie, diarree, astma, gezwollen ledematen, sinusitis, hooikoorts, eczeem, jeuk, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, rugklachten, spierzwakte, vermoeidheid, verkoudheid of zelfs de behoefte aan een zonnebril kan veroorzaakt worden door allergieën.

Wat is de oorzaak van een allergie?

Onbalans in de breedste zin van het woord (denk aan emoties, te veel of te weinig voeding, structurele problemen in het lichaam, een ernstige ziekte) kunnen organen verzwakken waardoor de productie van enzymen, die de vertering van je voedsel ondersteunen, verstoord raakt. Hierdoor kun je goede voeding niet meer goed verteren en... kun je een langdurige allergie opbouwen voor voeding.

 

Aan de slag met je allergie!

Vaak zijn allergieën een symptoom van diepere oorzaken. Met behulp van de spiertesten gaan we op zoek naar die oorzaken. Dit kan bijvoorbeeld een tekort aan voedingsstoffen zijn, een immuunsysteem dat op hol is geslagen of een orgaan dat uit balans is. Veel van deze oorzaken kunnen in balans worden gebracht met kinesiologische correcties, soms is het nodig (tijdelijk) een supplement te slikken om je lichaam weer in balans te brengen. 

 

Stevig in je schoenen voor een stevig immuunsysteem

Sta je stevig in je schoenen? Zit je figuurlijk goed in je vel, dan zit je ook letterlijk goed in je vel. Een gebalanceerde persoonlijkheid ondersteunt een immuunsysteem dat ziektes kan weren

Kenmerken van een gebalanceerde persoonlijkheid:

  • staat in contact met zijn psychologische en lichamelijke behoeften
  • is in staat om op een assertieve manier gehoor te geven aan deze behoeften
  • bezit vaardigheden om om te gaan met de uitdagingen van het leven, gevoel van controle
  • kan zijn emoties tonen
  • kan om hulp vragen en deze ook ontvangen
  • ziet de zin van zijn leven
  • kan plezier hebben

Wil je jezelf ontwikkelen op dit vlak? Kinesiologie kan je helpen je beperkende overtuigingen los te laten, je blinde vlekken inzichtelijk te maken en ´beren op de weg´ op te ruimen.