In balans met ´Touch for Health´

Je lichaam kan veel zelf oplossen. Het heeft een natuurlijk zelfhelend vermogen. Door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die dat vermogen verzwakken. Je hebt meer kans op klachten, zoals een pijnlijke nek, eczeem, slaapproblemen, of je wordt ziek.

Touch for Health helpt je om je lichaam weer in balans te brengen zodat het zelfhelende vermogen z’n werk kan doen.

 

42 Spieren testen met Touch for Health.

Tijdens een Touch for Health balans worden er 14 of 42 spieren getest. Elke spier is verbonden met een meridiaan of energiebaan. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan of klier, zoals bijvoorbeeld hart, longen, darmen, nieren. Door op zoek te gaan naar zwakke spieren en deze te versterken halen we blokkades weg en brengen we de circulatiesystemen van het lichaam weer in beweging. Correcties vinden plaats door stimulatie van het lymfesysteem, de bloedcirculatie, het meridiaan stelsel en emoties. Als alles lekker stroomt dan spreekt het lichaam zijn zelfhelend vermogen goed aan.

 

Hoe ontstaan blokkades?

Energieblokkades ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Dat kan zijn je binnenkant: structuur, emotie, chemie en intellect. Of je omgeving; nu, in het verleden, in de toekomst. Al deze aspecten werken voortdurend op elkaar in. Of je je wel of niet lekker voelt, wordt op allerlei manieren beïnvloed. Touch for Health helpt om de balans tussen de verschillende delen te herstellen.

 

Gezondheid en Touch for Health.

Met Touch for Health activeer je het zelfhelende vermogen en dus de gezondheid van je lichaam. Dat maakt dat je Touch for Health bij alle soorten klachten kunt inzetten. Van spijsverteringsproblemen tot longklachten, van eczeem tot slapeloosheid en van rugpijn tot hoofdpijn. Door blokkades of stress te verminderen kan het zelfhelende vermogen weer actief worden en kunnen klachten minder worden of zelfs verdwijnen. Belangrijk is de eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid. Het is een levenswijze die zowel preventief als aanvullend ingezet kan worden in de algemene gezondheidszorg.