Stress Release

We hebben allemaal wel eens stress. Dat is handig, want stress is functioneel het maakt dat we in beweging komen en gefocust kunnen zijn. Maar helaas hebben we in onze westerse maatschappij vaak last van (te) veel stress. Dat voelt niet goed en is niet goed voor je gezondheid. Accepteer te veel of te lange gevoelens van stress niet: Kom in actie er is wat aan te doen!

Stress Release is het verminderen van stress. Stress Release bevat een set aan uitermate krachtige technieken. Met deze technieken kan meer inzicht en bewustwording worden verkregen in hoe om te gaan met stress en hoe deze te deblokkeren en af te voeren.

De stress release technieken ondersteunen je om reflexmatige of geautomatiseerde stress reacties te doorbreken en het geeft je inzichten. Het helpt je om anders naar bepaalde gebeurtenissen te kijken. Dit kan helpend zijn bij ´huis. tuin en keuken´ stress, maar ook bij trauma´s uit het verleden, posttraumatische stress stoornis, het veranderen van negatieve emoties en gedachten.

 

Vastzittende emoties

Een specifieke toepassing van Stress Release is de Callahan klop methode. De Callahan methode deblokkeert vastzittende emoties die bijvoorbeeld kunnen leiden tot fobiën, dwangmatig gedrag, verslavingen, angsten, (zoals bijv. hoogtevrees of angst voor spinnen), depressie, schuldgevoel of verlegenheid

 

Doelen bereiken

Sommige doelen kosten stress, deze stress is soms zo groot dat je systeem er alles aan zal doen om het doel niet te bereiken. Je bent ´omgedraaid´: in plaats van dat je richting je doel gaat, ga je er vanaf. Dit doe je omdat je ooit hebt ervaren dat dat veiliger is. Je lichaam heeft in het verleden beschermingsreacties aangeleerd die je blokkeren. Door deze stress te activeren in combinatie met een kloptechniek op acupunctuurpunten kan deze vastzittende gewoonte weer in beweging komen en veranderen. Waardoor je weer in beweging kunt komen richting je doel.

 

´Je hoeft niet iets bijzonders te zeggen of bijzonders te doen, om bijzonder te zijn.´

Moeder Teresa