Voedingsadvies

Eten kan ons energie geven en kan ons energie kosten. Eten kan ons blij maken en down maken. Eten kan ons genezen en ziek maken. Er is echter geen één zaligmakende spelregel rondom voeding; Wat voor de één goed werkt, kan voor de ander juist kwaad doen. Wat wel zeker is, is dat eten een belangrijke rol speelt in onze gezondheid. En er zijn wel degelijk vuistregels voor gezonde voeding. Het leuke van Kinesiologie is dat de spiertesten je de weg wijzen in welke voeding voor jou op dit moment helpend is of juist niet.

Basis advies voor een goede gezondheid

  • Niet vullen, maar voeden: eet voeding waar energie in zit:
    • Groenten
    • Fruit
    • Noten en zaden, kokosnoot
    • Vis (vooral de kleinere en de vette vormen), schaal en schelpdieren, alg, kril, zeewier
    • Kip, kalkoen, eend (vlees van alles wat rent, vliegt en zwemt)
    • Eieren
    • Paddenstoelen
    • Kruiden, knoflook, gember, kurkuma/geelwortel
    • Havermout (maar niet rauw!), boekweitmeel
    • En vergeet niet voldoende water te drinken!
  • Eet voldoende antioxidanten (o.a. aanwezig in kruiden, fruit, groenten, rode wijn en pure chocola)
  • Minder stress
  • Veel lachen en knuffelen
  • Bewegen (vooral voor de maaltijd)
  • Stressmanagement rondom het eten (rustig eten, goed kauwen) bevordert de spijsvertering
  • Elk uur minimaal 2 minuten even bewegen
  • Maximaal 3x per dag eten
  • Varieer in voeding, in beweging, in leefstijl
  • Gedraag je 80% goed, 20% fout. Zo blijf je flexibel

 

Orthomoleculair basis advies om aan te vullen (omdat we het niet voldoende meer binnen krijgen):

  • Vitamine C
  • Multi-vitamine
  • Omega 3
  • Vitamine D (N.B. Een goede multi-vitamine bevat voldoende vitamine D)