Leerproblemen

Samen lekker buiten wandelen is goed voor je hersenen

(en voor je lichaam en ontspanning... )

Leerproblemen kun je ondersteunen met Brain Gym. Brain Gym of gymnastiek voor je hersenen, bestaat dat? Jazeker, bewegen is erg goed voor je hersenen. Bewegen is goed voor je gezondheid; zoals voor je spijsvertering, stressreductie en je weerstand, maar dus ook voor je hersenen. 

Soms gaat er in de ontwikkeling van liggen, draaien, kruipen, lopen, klauteren naar op het platte vlak werken op school iets mis. Dit kan komen omdat er ergens in deze groei iets is overgeslagen of niet goed is gegaan. Bijvoorbeeld onder invloed van stress in een bepaalde periode. Door gerichte bewegingen kan deze ontwikkeling alsnog worden ondersteund.

Kruislopen

De bekendste en misschien wel meest effectieve oefening van Brain Gym is de kruisloop. Je wandelt op de plaats door je linkerarm en je rechterbeen tegelijk te bewegen (of andersom rechterarm en linkerbeen). Naar voren, naar opzij, naar achteren; het maakt niet uit in welke richting als je maar links en rechts combineert. Doe deze beweging bewust en met plezier, bijvoorbeeld op leuke muziek. Deze beweging stimuleert de samenwerking van je lichaam en je brein, tussen links en rechts.

Lekker wandelen met je armen vrij is ook een vorm van kruislopen. Let eens op hoe je wandelt: Gaat je linkerarm naar voren, als je rechterbeen naar voren gaat? Dat is de goede vorm. Gaan de linker arm en been tegelijk naar voren? Ga dan doelbewust aan de slag met het oefenen van de kruisloop.