Simone heeft last van onderrug en nekspieren en voelt zich niet vrij

Simone heeft last van haar onderrug en nekspieren. Ze wil haar lichaam serieus nemen. Tijdens de eerste afspraak werken we aan de basisbalans met Centering. Als Simone na de balans een rondje wandelt voelt ze dat ze een andere rechtere houding heeft.

Bij de 2e afspraak gaat het goed, haar houding is nog steeds meer rechtop, maar ze merkt ook dat als het druk is ze terug neigt te vallen in haar oude stand. Tijdens de 2e afspraak werken we aan een soepele beweging. We vinden reactieve spieren: als het hoofd opzij beweegt, reageren andere spieren van het lichaam daar zwak op. We doorbreken deze automatische reactie, zodat alle spieren weer mee doen als het hoofd opzij beweegt. Daarnaast blijken B-vitaminen, koper en zink positief bij te dragen.

De 3e afspraak gaat het beter met de nek. En als leuke bijvangst blijken de buikspier oefeningen, die normaal achteraf spierpijn opleveren, dat nu niet meer te doen. Nog wel wat stijf in de onderrug bij het wakker worden, maar als doel wil Simone liever werken aan haar schuldgevoel. Als Simone iets voor zichzelf doet voelt ze zich schuldig. Hier blijkt een beperkende overtuiging achter te zitten. De overtuiging dat ze wordt beheerst door de behoeften van haar ouders maakt haar verdrietig. Simone voelt zich blij als ze autonoom is. We werken aan het loslaten van deze overtuiging, zodat Simone niet meer reflexmatig reageert, maar bewust de keuze kan maken voor zichzelf of voor anderen. Daarmee wordt niet alleen het lichaam soepel, maar ook de geest.